Μικρό Παιδικό Υπνοδωμάτιο – Πώς να Το Αξιοποιήσετε στο Πλήρες

Μικρό Παιδικό Υπνοδωμάτιο – Πώς να Το Αξιοποιήσετε στο Πλήρες

Για αρκετές δεκαετίες η ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική εσωτερικών οικιακών χώρων ήθελε τεράστια σαλόνια και καθιστικά, μεγάλες κρεβατοκάμαρες, αλλά μικρά (σχεδόν μικροσκοπικά) παιδικά υπνοδωμάτια, παρά την τεράστια σημασία τους για την ανάπτυξη του παιδιού.

Ένα μικρό δωμάτιο είναι μια πρόκληση, έτσι ετοιμάσαμε τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές!

Παιδικό Υπνοδωμάτιο για 1 Παιδί

small children bedroom inner1

Μικρά, εργονομικά γραφεία, με άφθονους ενσωματωμένους αποθηκευτικούς χώρους και πλήρη αξιοποίηση του ύψους του επίπλου θα επιτρέψουν στο παιδί να τακτοποιεί τα πράγματά του δίχως να περιορίζεται η κίνησή του στο χώρο.

Επιλέξετε έπιπλα με έξυπνες λύσεις αποθήκευσης (κρυφά συρτάρια και ερμάρια, πολλαπλά ντουλάπια, εκμετάλλευση του ύψους και όχι μόνο του πλάτους και του μήκους του επίπλου). ή και λύσεις που συνδυάζουν το γραφείο με το κρεβάτι, με το δεύτερο να σκεπάζει το πρώτο. Με τον τρόπο αυτό, ο ίδιος χώρος αξιοποιείται διπλά. Δείτε μερικά τέτοια παραδείγματα πατώντας εδώ.

Αν μια τέτοια λύση δεν ταιριάζει ή βολεύει στη δική σας περίπτωση, τοποθετήστε το κρεβάτι στη μία ελεύθερη γωνία του δωματίου και το γραφείο στην άλλη, με το χώρο πάνω από αυτό να γεμίζει με αποθηκευτικούς χώρους (ντουλάπια, ράφια κτλ.).

Όσον αφορά στη χρωματική διακόσμηση, να θυμάστε πως τα ανοιχτά χρώματα δίνουν την ψευδαίσθηση της μεγέθυνσης του χώρου και δεν τον κάνουν καταθλιπτικό και κλειστοφοβικό. Δώστε έμφαση, επίσης, στον κατάλληλο φωτισμό. Προτιμήστε φωτιστικά ενσωματωμένα στους τοίχους ή φωτιστικά “clips” που εφαρμόζονται στα έπιπλα  αντί για φωτιστικά δαπέδου.

Παιδικό Υπνοδωμάτιο για 2 Παιδιά

small children bedroom inner2

Εδώ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αλλά και πάλι υπάρχουν λύσεις: για τα κρεβάτια, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε κλασσικές κουκέτες, είτε με τα κρεβάτια το ένα πάνω στο άλλο σε σχήμα Γάμμα. Στο κέντρο ή δίπλα στην πόρτα τοποθετήστε ένα τραπέζι – γραφείο και στην ελεύθερη πλευρά που απομένει τις ντουλάπες.

Μια άλλη εξαιρετική λύση είναι το διπλό κρεβάτι, με το δεύτερο να ανοίγει ως συρόμενο κάτω από το άλλο. Στην περίπτωση αυτή το προσκέφαλο γίνεται βιβλιοθήκη και γραφείο. Υπάρχει φυσικά και η λύση να μπει από ένα κρεβάτι σε κάθε τοίχο, αλλά, εφόσον μιλάμε για μικρά υπνοδωμάτια, ο χώρος που θα απομείνει θα είναι τελικά υπερβολικά μικρός.

Χρειάζεστε λίγη έμπνευση; Δείτε τις μοναδικές προτάσεις της LIFETIMEKidrooms για κάθε μια από τις ιδέες που σας περιγράψαμε! 

Πηγή: www.e-lifetimekidsrooms.com

Posted on 2018-02-13 529

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Είδατε πρόσφατα

Κανένα προιόν

Menu

Top