Πως να διαμορφώσετε το παιδικό σας δωμάτιο;

Πως να διαμορφώσετε το παιδικό σας δωμάτιο;

Το παιδικό δωμάτιο είναι το πρώτο πράγμα που ξεκινάει ένα ζευγάρι να σκέφτεται από τη στιγμή που μαθαίνει πως θα αποκτήσει μωράκι. Άπειρες ιδέες περνούν από το μυαλό του και οι σκέψεις αλλάζουν πιο γρήγορα και από τα πουκάμισα. 

Οι ιδέες πολλές. Κάποιες καλές κάποιες υπερβολικές και κάποιες μέτριες. Πώς θα κάνουμε το δωμάτιο του μωρού μας ιδανικό για εκείνο αλλά και για εμάς;

Καταρχάς το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να εξασφαλίσουμε είναι η πρακτικότητα του δωματίου. Σίγουρα δεν είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτονται οι δύο μέλλοντες γονείς, όμως πραγματικά είναι το πιο σημαντικό.

Δεν έχει σημασία αν το δωμάτιο είναι μεγάλο ή μικρό, αρκεί να φτιαχτεί έτσι ώστε να είναι ασφαλές για το μωράκι αλλά και πρακτικό για εσάς.

Αρχικά καλό θα ήταν το πάτωμα να καλύπτεται με κάποιο χαλί, έτσι ώστε αν σημειωθεί κάποιο ατύχημα η πτώση σε αυτό να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη.

Η κούνια θα πρέπει να τοποθετηθεί στο σημείο του δωματίου που μετέπειτα θα μπει το κρεβάτι. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πρέπει να είναι «τσίμα - τσίμα» τα έπιπλα γιατί όταν χρειαστεί να αντικατασταθεί η κούνια, όλο το υπόλοιπο δωμάτιο θα χρειαστεί να αλλάξει.

Αν η ντουλάπα του δωματίου είναι εντοιχισμένη, δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά για αυτό. Αν ωστόσο χρειαστεί να αγοράσετε μία, φροντίστε να μην είναι πολύ μεγάλη, έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος για παιχνίδι.

Διασφαλίστε πως η αλλαξιέρα δεν θα πιάνει μόνο χώρο αλλά θα μπορεί το κάτω της μέρος να χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος.

Όσον αφορά το χρώμα του δωματίου, καλύτερο είναι να αποφευχθούν τα τετριμμένα, ροζ και μπλε. Οι ζωγραφιές στους τοίχους βοηθούν στην ανάπτυξη της φαντασίας του μωρού σας.

Καλό θα ήταν επίσης μέσα στο δωμάτιο να υπάρχει συγκεκριμένος χώρος αποθήκευσης παιχνιδιών, έτσι ώστε το παιδί να μάθει από πολύ μικρό πως «η θέση τους είναι εκεί».

Όταν με το καλό έρθει η ώρα να αντικαταστήσετε την κούνια, ένα κρεβάτι σε όροφο - αλλά με προστατευτικά κάγκελα στο πλάι - είναι μία από τις ιδανικότερες λύσης, αφού και τα παιδιά το λατρεύουν αλλά και εσείς εξοικονομείτε έξτρα χώρο στο δωμάτιο, που μετά και την αφαίρεση της αλλαξιέρας θα μεγαλώσει αρκετά. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί θα μπορεί να παίζει πολύ πιο άνετα.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι να καλυφθούν όλες οι γονίες του δωματίου - αλλά και όλου του σπιτιού - με προστατευτικά.

Τέλος ένα παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι φωτεινό και όσο πιο κοντά στο δικό σας γίνεται έτσι ώστε όταν το μωρό φύγει από το λίκνο να μπορείτε εύκολα να το ακούσετε. Μόλις το παιδί ξεκινήσει να μιλάει και να εκφράζει τα θέλω του τότε θα μπορεί να παρέμβει και κείνο στις αλλαγές που θα σημειωθούν στον χώρο του. 

Posted on 2018-04-23 613

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Είδατε πρόσφατα

Κανένα προιόν

Menu

Top