Πως θα φτιάξω το παιδικό δωμάτιο αν δεν ξέρω το φύλο του μωρού μου;

Πως θα φτιάξω το παιδικό δωμάτιο αν δεν ξέρω το φύλο του μωρού μου;

Είστε από αυτούς που δεν θέλουν να μάθουν το φύλο του παιδιού τους πριν αυτό γεννηθεί; Δεν είστε μόνοι! Όλο και περισσότεροι νέοι γονείς, αποφασίζουν να μην μάθουν αν το μωράκι τους είναι αγοράκι ή κοριτσάκι μέχρι την ημέρα του τοκετού.
Μέχρι την πολυπόθητη ημέρα όμως, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν. Ένα από αυτά είναι και η διακόσμηση του παιδικού δωματίου.

Οι γονείς έχοντας στο μυαλό τους το φύλο του παιδιού που περιμένουν, βομβαρδίζονται χωρίς να το θέλουν από εκατομμύρια στερεοτυπικές ιδέες, που χαρακτηρίζουν χρόνια τη διαφορετικότητα των δύο φύλων.

Μη γνωρίζοντας λοιπόν, αν το μωράκι σας είναι κούκλος ή κούκλα, αποφεύγονται και τα πρότυπα αλλά και τα κλασσικά δώρα από συγγενείς και φίλους.

Αφήστε στην άκρη τα τετριμμένα χρώματα, ροζ και γαλάζιο και δημιουργείστε έναν ευχάριστο χώρο χωρίς στερεότυπα!

Καταρχάς το πρώτο σας μέλημα θα πρέπει να είναι να αγοράστε μπογιές με μηδενική ή χαμηλή περιεκτικότητα σε VOC. Θα βρείτε πολλή μεγάλη γκάμα χρωμάτων και αντίθετα από τις κανονικές μπογιές, εκπέμπουν καθόλου ή πολύ λίγη αιθάλη, δημιουργώντας ένα πολύ πιο ασφαλές περιβάλλον για το μωρό.

Χρώματα όπως το πράσινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο είναι ιδανικά για το δωμάτιο του μωρού σας γιατί είναι χρώματα της φύσης. Προκαλούν ζεστασιά και ηρεμία αρκεί να τα χρησιμοποιείτε με μέτρο και όχι όλα μαζί.

Κλασσικά φωτεινά χρώματα όπως το μπεζ και το ιβουάρ θα δώσουν λάμψη στο δωμάτιο, όμως δεν είναι και τα μόνα! Ένα ανοιχτό γκρι, όσο κι αν ακούγεται περίεργο και μουντό, μπορεί να δώσει ένταση στους τοίχους σε συνδυασμό με έντονα χρώματα σε έπιπλα κουρτίνες και καλύμματα. Το γκρι ταιριάζει εκπληκτικά - όπως και το λευκό - με τουρκουάζ, κοραλί και κίτρινο.

Μην φοβηθείτε τα σκούρα χρώματα, όπως το μπλε σκούρο, ή το κυπαρίσσι, είναι χρώματα που μπορούν να δώσουν βάθος στο δωμάτιο αν χρησιμοποιηθούν σωστα σε μικρές επιφάνειες όπως για παράδειγμα σε κολώνες. Το σκούρο μπλε, μπορείτε να το συνδυάσετε με το χρώμα της μέντας.

Καλό θα ήταν να αποφύγετε το κόκκινο χρώμα καθώς θεωρείται χρώμα της έντασης. Το ίδιο και το πολύ λευκό γιατί προκαλεί κενά συναισθήματα αλλά αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε συνδυάστε το με διάφορα άλλα χρώματα, όπως αναφέρουμε πιο πάνω.

Αρκετά σημαντικό είναι να προσπαθήσετε να διακοσμήσετε το δωμάτιο του μωρού σας όσο πιο οικολογικά γίνεται. Και για το ίδιο το παιδί αλλά και για το περιβάλλον. Επιλέξτε λοιπόν να αγοράσετε έπιπλα και διακοσμητικά κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως μέταλλο ή ξύλο.

Τα οργανικά έπιπλα είναι ασφαλέστερα για το μωρό, επειδή κατασκευάζονται με μη τοξικά υλικά και δεν εκπέμπουν αέρια από τα χημικά και τις κόλλες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή επίπλων.

Όσον αφορά το κόνσεπτ του δωματίου, μπορείτε και εδώ να μείνετε ουδέτεροι. Δεν χρειάζεται να έχει ροζ πεταλούδες, πριγκίπισσες ή αυτοκινητάκια. Αντίθετα μπορεί να έχει ένα βασικό θέμα το οποίο να προσαρμόζεται με τα χρόνια, όπως για παράδειγμα, η θάλασσα ή ένα λιβάδι.

Αν το δείτε πιο καλλιτεχνικά μπορείτε να κοιτάξετε ζωγράφους όπως ας πούμε ο Μιρό - ο οποίος εξάπτει τη φαντασία των παιδιών - και να διαμορφώσετε τον ένα τοίχο του δωματίου σύμφωνα με κάποιο έργο του.

Με λίγη φαντασία και τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε δημιουργήσετε ένα υπέροχο unisex βρεφικό δωμάτιο!

Posted on 2018-06-14 464

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Είδατε πρόσφατα

Κανένα προιόν

Menu

Top